Логиката и постоянството винаги печелят

Езиковата гимназия „Христо Ботев“ –Кърджали е  вчелната десетка  на

Националната олимпиада по лингвистика

 С шесто място единайсетокласничката Весела Добрикова от  ЕГ „Христо Ботев“се нареди сред десетте най-добри на националния кръг на олимпиадата по лингвистика, който се проведе от 21.04.2023 г. в гр. София. Това е третото й участие на национален кръг по лингвистика като постига все по-добри резултати. Успехът й  не е случаен, а е резултат на усилена мотивация и подготовка, последователност и системност. За да се занимаваш с лингвистика най-важното е да умееш да разсъждаваш логично. Решаването на задачи по лингвистика изисква да се разчитат или разшифроват  текстове  на малко познати езици – древни и съвременни, с помощта на логиката и знанията за езиците като цяло, a чрез прилагане на  математически методи,  интуиция и въображениеда се опишат и съпоставят с българския език.

В Езиковата гимназия „Христо Ботев“ от няколко години има група по  лингвистика, с ръководител госпожа Маргарита Стамова, която мотивира учениците си през целия период на обучение да усвояват тайните на науката математическа лингвистика. Доказателство за придобитите умения на гимназистите са постиженията им в състезания и олимпиади, които се увеличават всяка година

Успехът на Весела мотивира  учениците да  продължават да се занимават с  лингвистика,  да участват в състезания и олимпиади и да повярват, че когато решаването на задачи доставя удоволствие, тогава идват и успехите.           

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини