Регионалната библиотека в Кърджали чества рожден ден

    На 20 април Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров” – Кърджали отбелязва 64 години от създаването си. Началото е поставено през 1959 година с решение №12 на Министерство на просветата и културата с фонд от около 25 000 тома.

    64 години по-късно Регионалната библиотека продължава да се развива със съвременната си информационна система на обслужване и с повишаване на квалификацията на специалистите, отстоявайки мястото си на една от водещите институции в духовния живот на Кърджали.

    През 2022 година под ръководството на Елисавета Кехайова, директор на културната организация бяха спечелени рекордните 7 проекта за подобряване благосъстоянието на средношколци с иновативни и интегрални подходи за обучение и се застъпничество за човешките права:

    Проект: „Контаминации на реалности” по програма „Визуални изкуства” 21, с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”; Проект „Стрийт фест 3Е / Еманципация, Ерудираност, Емпатия” 22 , с финансовата подкрепа на Български фонд за жените. Проект: „Дигитални трансформации”22, с финансовата подкрепа на НФ „Култура”. Проект „Библиотеката - методичен, обучителен и краеведски център” 22, с финансова подкрепа на МК.
    Проект от Министерство на културата по програма „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност“. Проект "Градът на чаплите" по програма „Ти и ЛИДЛ за по-добър живот” към инициатива на "Лидл България" в област Околна среда. Проект „Бинарно прегаряне” по Програма „Социално ангажирани изкуства“ 22 г. на НФ „Култура”.

    За годината, изпълнена с постижения, директорът Елисавета Кехайова е номинирана за престижните награди „Златна ябълка” 2023 към Национална мрежа за децата за принос към правата и благосъстоянието на децата в България.



    Регионална библиотека „Никола Й. Вапцаров” – Кърджали

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини