Младежи записаха митове и легенди в Кърджали


Изключително продуктивен и вълнуващ ден за всички участници в обмена, които продължават своето пътешествие в света на културното разнообразие и творчеството с вдъхновение и готовност да изследват още повече красотата на света около тях.
Младежите се впуснаха във вълшебния свят на творчеството и културното обогатяване като създадоха 7 корици за аудио книга и записаха митове, легенди и разкази от своите страни във формат на подкаст. Този процес на творчество развива националната културна идентичност и насърчава споделянето  на истории и традиции с останалите участници в обмена. Записването на подкаст представлява уникална възможност да се запазят и споделят тези богатства с по-голямата общност. 
Вечерта беше посветена на България и беше изпълнена със сетивни и културни изживявания. Участниците бяха посрещнати с традиционна българска питка, която не само ги зарадва с вкуса си, но и ги запозна с българската гостоприемност. Освен това, участниците имаха възможността да научат някои от традиционните български хора, които са важна част от културното наследство на страната. Тези танци не само им донесоха радост и забавление, но и ги запознаха със спецификата и красотата на българския фолклор. 
Най-вълнуващия момент от вечерта бяха подаръците от бенефициента на проекта - Регионална библиотека "Никола Йонков Вапцаров" - Кърджали. Този жест много ги зарадва и им напомни за важността на културното наследство, значението на обмена и споделянето на знания и идеи. 
Регионална библиотека „Никола Й. Вапцаров” – Кърджали
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини