Даниел Палазов получи наградата си на международна конференция

Осмокласникът от „Славейков“ получи и титла бъдещ професор

Осмокласникът от Средно училище „Петко Рачов Славейков“ в Кърджали Даниел Палазов получи своя медал и наградата си на 3-та национална конференция с международно участие  „SMART STEM Образование и Иновации“, организирана от Европейския институт за технологии, образование и дигитализация и EDUTECHGFLAG, проведена в хибриден вариант в периода 13-15 април в Интер Експо Център - София.

Даниел Палазов от 8“в“ клас на училището за шампиони бе обявен за национален победител във възрастовата група 5-8 клас, категория STEM ART на 6-ия Национален конкурс за STEM науки в България. Награждаването със златния медал и интересна интерпретация при връчването му направи д-р Милена Крумова - главен организатор на събитието:  "С удоволствие връчвам златния медал на осмокласника Даниел Палазов, който след време ще е професор Палазов, видно от това, което видяхте и чухте от него." Освен златен медал, наградата за Дани е комплект сувенири и екземпляр от специализираното издание „СТЕМ ученически проекти“, в което е включен и докладът му. Отделен екземпляр Дани купува и дарява на училищната библиотека, за да е на разположение на всеки заинтересован.

Припомняме, че младият славейковец бе обявен за национален победител в 6-ия Национален конкурс за STEM науки в България, организиран от EDUTECHGFLAG. Младата надежда на школата WhiteHat към училището кандидатства със своя авторски проект „Умален 3D модел на училището ми“ и безапелационно спечели първото място и званието национален победител в раздел STEM и Арт (STEАM) 2022. Научен ръководител на Даниел и на цялата иновативна СТЕМ школа WhiteHat е директорът на училище „Славейков“ Милко Багдасаров.

На 3-та Национална конференция с международно участие „SMART STEM Образование и Иновации“ Даниел Палазов изнесе самостоятелен доклад с презентация за създаването на проекта си „Умален 3D модел на училището ми“, а получените аплодисменти и признание са не само за положения труд и креативност, а и за презентационните умения, които той усъвършенства в наскоро проведената Академия за млади лидери в „Славейков“.

На конференцията присъстваха както Даниел Палазов и г-н Багдасаров, така и другите лауреати от националния конкурс – деветокласниците Сейрула Лютви и Любомир Колев, също членове на WhiteHat. Разработката им е на тема „Специализирани клубове за развитие в STEM среди“, която те представиха в директна връзка с д-р Милена Крумова пред всички участници в конференцията.

Своята работа представи и наградената учителка Невена Ангелова с включена статия в специализираното издание "STEM ОБРАЗОВАНИЕ, ИНОВАЦИИ И ЗНАНИЕ" ISSN 2815-2883.

Целият екип от „Славейков“ участва пълноценно във всички модули на конференцията – моделиране, роботика, представяне на проекти на НАСА и др.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини