Двама олимпийци по физика и астрономия

Възпитаници от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ – гр. Кърджали отново с най-високи постижения на Областния кръг на олимпиадите по физика и астрономия

Единственият ученик от област Кърджали, който се класира на Национален кръг на олимпиадата по физика, сред двадесетте ученици от десети клас от цялата страна, е  Гюрхан Азис. Той  и Атанас Митев от девети клас, успяха да решат трудните задачи по физика и се нареждат с най-висок резултат на Областния кръг на олимпиадата по физика за област Кърджали. Гюрхан ще бъде част от младите физици, които ще мерят сили на Националния кръг на олимпиадата. Повече от достойно е и представянето на  Атанас, на когото не достигнаха само 2 точки, за да се включи в отбора на най-добрите.

От своя страна, Атанас Митрев ще представя звездния отбор на Гимназията на Националната олимпиада по астрономия. В своята възрастова група той е с четвърти резултат в страната.

Поздравления за двамата ученици, които имат шанс да бъдат част от най – качествените хора на бъдещето. Вярваме, че те ще продължават да разгръщат своя потенциал, да генерират високи постижения и резултати, и да защитават имиджа на Езиковата гимназия „Христо Ботев“ – гр. Кърджали.

Пожелаваме звездни върхове на учениците  Гюрхан Азис и Атанас Митрев при участието им  на Националния кръг на олимпиадата по физика, който ще се проведе в София от 21. 04 до 23. 04. 2023 г. и на националната олимпиада по астрономия, която ще се проведе в София от 05. 05 до 07. 05. 2023 г.

Поздравяваме техните преподаватели за усърдието и професионализма.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини