Ученици от Отец Паисий и Езиковата влязоха в оспорван куиз по география на САЩ

Изображение 1 от 2

    Единадесетокласниците Рефик Тефик и Денислав Тихов създадоха образователна интернет игра

    Талантливите единадесетокласници от Средно училище „Отец Паисий“- Кърджали Рефик Тефик и Денислав Тихов с ръководител Атанаска Мишонова разработиха образователна интернет игра, запознаваща с географските забележителности на Съединените щати. Тя е създадена по поръчка на дружество „Приятели на САЩ“ като част от „Февруари – Месец на Америка“ – 2023.

    Във Втора компютърна зала в СУ «Отец Паисий» авторите представиха по забавен начин своята разработка, която задава въпросите на български и на английски език. Отговорите са четири, като само един е верен. Освен въпросникът, Рефик и Денислав са добавили интерактивна карта на държавата и кликвайки върху съответния щат, излиза обстойна информация за него, която може да обогати знанията на всеки участник.

    След това ученици от «Отец Паисий» и гости от Езикова гимназия «Христо Ботев» се включиха в импровизирано отборно състезание. За да подкрепи домакините участва дори директорът Златко Атанасов, географ по специалност. Предимството беше на страната на ботевци, водени от американецът Джак Корби, преподавател по програма «Фулбрайт». Оспорваният куиз не излъчи победител. Двата отбора завършиха с равен брой точки.

    Валентина Иванова, председател на дружество „Приятели на САЩ“, припомни, че миналата година същите двама ученици, тогава десетокласници, разработиха подобна игра, запознаваща с американските президенти. Тя предизвика голям интерес и авторите получиха покана да я представят на национален фестивал на науката в Благоевград.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини