Централният предизборен лъч на ДПС гостува на Кърджали!


    Множество привърженици и симпатизанти на ДПС посрещнаха Централния предизборен лъч и лично председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в Кърджали.
    В следващите два дни Лъчът ще посети населени места от града и областта, за да се срещне с членове на местните структури, и избиратели.
    [🕊️] На предизборна среща в Крумовград присъстваха всички кандидати за народни представители от листата на ДПС-Кърджали, евродепутатът Атидже Алиева-Вели, водачът листата на ДПС в Хасково и социален експерт на партията д-р Хасан Адемов, председателят на областната структура на ДПС - Кърджали Ресми Мурад, множество кметове, кметски наместници, общински съветници, привърженици на ДПС.
    [👉🏻] В последния месец имахме възможност да видим силата на нашия „род ДПС“, когато нашата партия организира мащабна дарителска кампания за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. Дарители бяха всички български граждани, за което благодарим.
    Ако направим аналогия с политическия терен в България, ние сме в множество кризи – енергийна, икономическа, социална, и ред други кризи, но най-важната е политическата. Без да преодолеем нея, няма как да преодолеем останалите кризи.
    За съжаление, на терена има едни партии, които чертаят разделителни линии, противопоставят се едни на други, лепят си етикети, сеят омраза, а така няма как да бъдат преодолени останалите кризи, няма как да се преодолее и политическата криза. Затова за пореден път сме на избори - навсякъде хората казват: „В НС политиците си имат свой дневен ред, и той е различен от този, който е тук, по селата“, - инфлацията, работните места, ниските доходи – това трябва да са основни теми на политиците.
    Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред симпатизантите и членовете на ДПС.
    Трябва да бъдем част от мнозинството в Народното събрание, за да може дневният ред на хората да бъде дневен ред на политиците, само така ще излъчим и редовно правителство, чийто дневен ред ще бъде този на хората. Ние обедняхме, ама обедня и държавата! Днес дългът на страната е над 40 млрд.
    2001 г. и 2023 г. си приличат много – разбита икономика, висока инфлация, и никакви инвестиции. През 2001 г. дългът на държавата беше 17.5 млрд., ДПС бе във властта, през 2008 г., когато излязохме от управлението, дългът бе 1.5 млрд. По-късно дойде един, каза, че Тройната коалиция е лоша, хората му повярваха на лъжите, дойде за 13 години на власт, и резултатът е, че само от лукса на едноличното управление и раздаването от джипката в края на 2020 г. дългът на държавата е 20 млрд. И сега искат отново да трупат по два милиарда дълг отново.
    2021 г. дойдоха едни други, днес дългът на страната е 40 млрд. – параметрите, които са в икономиката днес, са така заложени, че по 15 млрд. нов дълг е заложен на година. Това ще се плаща от внуците на нашите внуци.
    Изходът е ДПС! Без популизъм, само с инвестиции и акъл, допълни Председателят.
    [👉🏻] ”Защо е нужна тази неотменна връзка между местната и централната власт? Защото две години чакаме съгласувателните процедури за ремонт на Музея в Крумовград; 9 месеца чакаме за разрешителни да водоснабдим селата Чал и Багрилци. Това показва, че нямаме ли силно присъствие в Парламента, няма как да решаваме проблемите на хората. Ежедневно сме между хората, но за да работим, ни трябва силна връзка „местна-централна“ власт, за да можем да работим спокойно“, каза кметът на Крумовград Себихан Мехмед.
    [👉🏻] ”Минахме през цяла България – благодарение на вас, членовете и симпатизантите на ДПС, нашият род става все по-силен. И става такъв, защото всички сме с една кръвна група. Тя се казва ДПС! Нашият резус фактор е „разумно положителен“, каза Хасан Адемов. “75% от българските жители имат затруднения в покриването на ежедневните разходи – това са храна, вода, дърва, облекло, и др. Това значи, че има много проблеми, които да се решават в България. Нашата политика е друга – опонентите ни оплюват, но нашият почетен председател д-р Ахмед Доган ни е предал политиката на заедността, която се прави с любов към българския гражданин. Нашият дневен ред е страхът за работните места, за адекватното здравеопазване, а политиците се занимават с теми като преместването на паметника на Съветската армия в София, или преместване на паметника на Альоша в Пловдив. Покупателната способност на хората рязко намаля. Затова хората от нашата листа ще пренесат вашия дневен ред в Народното събрание“, допълни Адемов.
    [👉🏻] ”Днес е първа Пролет. Като има силна подкрепа за ДПС, след изборите ще дойде пролет за държавата. Питат ме колегите евродепутати къде съм, отговарям – на пети поредни избори. И казват колегите – „Хайде ДПС да влезе във властта, за да може България да се оправи. И казват така, защото ДПС е разумна, отговорна, диалогична партия. Поне от 13 години ДПС призовава за диалог, за разум, съгласие около национални приоритети, и за носене на отговорност – това е европейският идеал. И диалогът стои в основата на това ЕС да върви напред. Този модел – благодарение на ДПС, ще дойде и в българския парламент, затова имаме силната подкрепа на Европа“, каза евродепутатът Атидже Вели. Гласувахме 150 млрд. за малките и средни предприятия в държавите след Ковид, Вие тук получихте ли нещо?, попита Вели. Не сте получили, защото тези пари са по ПВУ, а в последните две години почти нищо не се случва по него, допълни Вели.
    [👉🏻] Независимо, че сме пред парламентарни избори, нас все ни тегли да говорим за местните проблеми.
    Защото политическите партии в парламента се занимават само и единствено със себе си, не с проблемите на държавата. В момента единствената структура в държавата, която работи, е местната власт, която е и най-близо до хората. То проблемите на хората не стигат до парламента, защото там няма никой. Там няма кой да носи отговорността, казах пред събралите се симпатизанти и членове на партията. Съединението прави силата – това е надписът на Народното събрание, който, обаче, е забравен от политиците. В последните години всяка една партия от имащите претенции да поемат отговорността за управлението в страната, се провали. Това ясно сочи, че е време ДПС да поеме отговорност и да бъде силна част от управлението на страната.
    Разумно, отговорно и пълноценно управление в полза на гражданите! ДПС е с номер 13 в бюлетината!
    Това написа в профила си във Фейсбук д-р инж.Хасан Азис.

    Платена публикация

    Купуването и продаването на гласове е престъпление.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини