Започна голямото предизборно ухажване на изселниците в Турция

    Започна голямото предизборно ухажване на изселниците ни в Турция. Партийни емисари шетат из изселническите квартали в Истанбул и Бурса. Основният въпрос който се поставя е включването на неопетнени хора от турския етнос в политиката в България. Разочарованието от политическата ни класа е много голямо сред изселниците ни в Турция. Затова и предизборната кампания върви вяло.

     В новина се превърна гостуването на съпредседателя на „Продължаваме промяната” Асен Василев на изселническата организация „Бултюрк” в Истанбул. По покана на председателя на сдружението Рафет Улутюрк Василев имаше разговор с активисти на „Бултюрк”. Основният въпрос който му бе зададен бе-ще имат ли турците министър в бъдещо правителство.

    Заедно с Василев на „Бултюрк” гостуваха двама от листата на коалицията „Продължаваме промяната”-„Демократична България” в Девети кърджалийски многомандатен район Шабан Исмаил и Мустафа Емин.

     Рафет Улутюрк сподели за Кърджали бг вести,че след ГЕРБ,БСП и ДПС сега интерес към неговата организация проявяват от Коалиция ПП-ДБ.

    Десант в Бурса заедно с екипа си направи Христо Иванов от "Демократична България".

      Вяло върви кампанията на ДПС сред нашите изселници.От движението имат структури в изселническите квартали на Истанбул и Бурса.Техните активисти агитират за предсрочните парламентарни избори. От изселническата организация „Балгьоч” не се ангажират с агитация.Те само посрещат делегации на общините на ДПС. Това в момента е най-използваната форма на агитация от Движението сред изселниците.

     Живец в кампанията на ДПС в Бурса се очаква на 25 март,когато Мустафа Карадайъ ще даде ифтар с партньорството на НРП.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Из
      Избирател
      1 0
      09:20, 21 мар 2023
      А КЪДЕ Е БСП? Назми Мюмюн пося семената преди повече от 20 г. Единствен от всички български партии извън ДПС,той започна, той е първият български политик положил началото на работата с нашите сънародници, с изселническите организации и сродната на БСП, СНР. За голямо съжаление след кончината на Димчо тази възможност и за комшулук беше загърмена от обласното ръководство на БСП Кърджали.
    • 2
      Св
      Свидетел
      1 -1
      15:12, 21 мар 2023
      БСП все повече се превръща в партия етническа/българска/. В разрез с Програма и Устав не отчита, че в РБългария живеят и създават националния брутен продукт българските граждани, етнически турци около милион, около 500000 роми, около 300000 ******, около 200000 арменци, евреи, гагаузи и др. Или общо над 2мил.не са етнически българи, но са неразделна част от българската нация. Те в огромното си мнозинство са лявомислещи, обичащи своята родина БЪЛГАРИЯ,не по-малко от етническите българи!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини