14 февруари в „Славейков“ е ден на любовта, доброто и дискусиите по актуални теми

Фоайето на СУ „Петко Рачов Славейков“ осъмна тази сутрин с табло, на което е изписано „Какво е любовта?“ и множество разноцветни самозалепващи се листчета, на които всеки да напише своето мнение. Инициативата е на училищния клуб „Шампиони в доброто“ към БМЧК, чийто екип заедно с ученици от движение „Ръка за помощ“ разположи саморъчно направените мартеници и направи благотворителна разпродажба като част от мартенската фондонабирателна кампания за набавяне на дефибрилатор в училище. През целия ден малки и големи  описват своето усещане за любовта.

Гимназистите от Ученическия парламент от своя страна рано сутринта отвориха кутията за валентинки, която стоя повече от седмица на главния вход на училището. Обиколиха всички стаи и връчиха лично на всеки адресат любовното послание като едни истински Купидони.

В Актовата зала на училището за шампиони по обяд се проведоха една след друга четири тематични презентации и дискусии, подготвени от четири различни екипи деветокласници.  През половин час  се завъртяха темите „Зависимости“,  "Болести, предавани по полов път“ , „Социални медии“, „Първа долекарска помощ“. Все теми злободневни, уж предъвквани много пъти, но винаги актуални и особено важни, когато са пречупени през призмата на тийнейджърите. Живи дискусии, понякога противопоставящи учители и ученици, както и демонстрации за спасяване на човешки живот поставиха много въпроси за размисъл и за следващи срещи.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини