Константина Карабоюкова стана винар на годината в Кърджали, кърджалийци се спретнаха неповторим празник за Трифон Зарезан

     Константина Карабоюкова бе определена за винар на годината по време на конкурс посветен на Трифон Зарезан. Компетентно жури с председател Анелия Иванова и членова Веселин Василев и Атанаска Атанасова я посочи за победител в конкуренцията на още 24 майстори на домашното вино. Карабоюкова получи преходната статуетка, грамота и брашляновия венец на бога на виното Дионис, който има право да носи цяла година. Нейни подгласници са Пешо Добрев-второ място; Иван Милев-трето място; Елена Гълбачева-четвърто място и Стефан Стефанов,отличен за омайно вино.

     Тази година е рекордна по броя на участниците.Конкуренцията бе изключително силна. Трябваше да оценяваме 25 вина.Това сподели за Кърджали бг вести Анелия Иванова.

       Честването на Трифон Зарезан в Кърджали бе подновено след двугодишно прекъсване заради пандемията.То бе организирано от Община Кърджали и Дома на културата.  Привлече вниманието на много кърджалийци, сред които млади хора и деца.Виха се хора и ръченици. Имаше богата програма от музикалния театър и битовия оркестър.

      Бяха организирани конкурси за най-добър певец,най-добър пияч и най-добър тост.Певиците Дани и Гери си поделиха първото място.Клуб „Първи на хорото” спечели конкурса за наздравица. Най-добър пияч на екс бе Махмуд.

     Наградите им връчи богът на виното Дионис.Ролята тази година се изпълняваше от актьора Юксел Есен.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      От
      Отличен
      1 -1
      09:35, 15 фев 2023
      Отличен на Константина, желаем здраве и по-нататъшни грижи към мънинките
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини