Спират още 4 руски ТВ канала от 1 февруари

Излъчването на още четири руски канала спира от 1 февруари, уведомиха от КРС (Комисия за регулиране на съобщенията).

Българският регулатор съобщава, че новите ограничения са приети от ЕС в деветия пакет от санкции и касаят NTV/NTV Mir, Rossiya 1, REN TV и Pervyi Kanal.

Става дума за приетия Регламент (ЕС) 2023/180 на Съвета от 27.01.2023 г., за изпълнение на Регламент за (ЕС) 2022/2474 от 16.12.2022 г. за изменение на Регламент (ЕС) № 833/2014 относно ограничителни мерки във връзка с действията на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

Считано от 1 февруари 2023 г., списъкът на всички юридически лица, образувания или органи, включени в Приложение XV на Регламент (ЕС) № 833/2014 е следният:

RT - Russia Today English;
RT - Russia Today UK;
RT - Russia Today Germany;
RT - Russia Today France;
RT- Russia Today Spanish;
Sputnik;
Rossiya RTR / RTR Planeta;
Rossiya 24 / Russia 24;
TV Centre International;
NTV/NTV Mir;
Rossiya 1;
REN TV;
Pervyi Kanal.

От българския регулатор напомнят, че член 2е гласи следното:

1. На операторите се забранява излъчването или предоставянето на възможност, улесняването или допринасяне по друг начин за излъчването на каквото и да е съдържание от юридическите лица, образуванията или органите, изброени в приложение XV, включително чрез предаване или разпространение чрез какъвто и да е способ, като кабел, сателит, телевизия през интернет протокол, доставчици на интернет услуги, платформи или приложения за споделяне на видеоклипове в интернет, независимо дали са нови или вече инсталирани.

2. Спира се срокът на действие на всички лицензии или разрешения за телевизионно и радиоразпръскване, издадени на юридическите лица, образуванията или органите, изброени в приложение XV, както и на всички споразумения за пренос и разпространение, сключени с посочените лица, образувания или органи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини