Шахматисти от областта се събрахаза купата на Кмета на Ардино

Турнирът за купата на Кмета на община Ардино инж. Изет Шабан събра в града под Белите брези шахматният елит в областта. В надпреварата участваха 23 шахматисти.

След много силни изиграни партиипабедител стана Еминали Салиф от Кърджали с 6 точки. Втори на половин точка след него остана ЛучаноКарраро, също от Кърджали. Трети е миналогодишният победител Кямран Билял с 5 точки.

Участниците бяха поздравени от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, който награди призьорите. Първенецът получи купа. Кметът инж. Изет Шабан подчерта, че това е първият за тази година турнир, който се провежда на територията на общината. Той уточни, че във втората седмица на месец август в Ардино ще се проведе второто издание на „Дните на Ардино 2022“ и „Фестивал на чистите храни от Родопите“. „Надявам се, че в нашата програма да намери място отново вашият шахматен турнир. Отново Ви очакваме тук“, заяви инж. Изет Шабан.

Най малкият участник в състезанието бе 11-годишният АнълФънгърлиев от Кърджали, а най-възрастният 73-годишният Кязим Местан от Момчилград.

Турнирът бе организиран от шахматен клуб „Арда“ (Кърджали). Председателят му д-р Недим Исмаилов благодари на домакините за създадените перфектни условия за игра.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини