Кърджалийци са единодушни:Околовръстен път в обозримо бъдеще няма да има

  Кърджалийци са единодушни:Околовръстен път в обозримо бъдеще няма да има.Това сочи анкета на сайта Кърджали бг вести.87,5% от респондентите са отговорили с категорично „не” на въпроса „Ще бъде ли изграден в близко време околовръстен път на Кърджали?”.Не могат да преценят 12,5%.Нито един от анкетираните не е проявил оптимизъм.

  Скептицизмът на кърджалийци се подхранва от последните изявления на политиците, които признаха,че околовръстния път не е приоритет на властта. В същото време вече не сме единствените на пътя на Транспортен коридор№9. Приказките на служебното правителство,че ще се възложи проектиране на магистрала Русе-Маказа са само прах в очите на избирателите.

 Както Кърджали бг вести писа Кърджали вероятно трайно ще отпадне от състезанието за финансиране на околовръстното шосе. Причината е все по-голямата популярност на  трасе,алтернативно на това през Маказа. Вече е ясно ,че тирове няма да минават през ГКПП „Маказа-Нимфея”. Алтернативното трасе е Харманли-Свиленград-Александруполис. Геостратегическите планове на САЩ превръщат пристанището на Александруполис в ключово. С преориентацията на енергийните проекти това става изключително важно за страната ни. Нужни обаче са високоскоростни трасета. Връзката от магистрала „Марица” към Александруполис през ГКПП „Капитан Петко Войвода” става все по- реална. Алтернативното трасе на това на Кърджали-„Маказа” става все по -желано с Украинската криза. Така скоростно шосе през Маказа остава само химера, а с него и околовръстния път на Кърджали.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини