iOS 16.3 е тук: ето всичко ново

Apple пусна iOS 16.3, в която се добавя възможността да използвате ключ за сигурност, за да заключите своя Apple ID. Компанията също така коригира системата за спешни SOS повиквания, включва нов тапет „Unity“ и добавя поддръжка за второто поколение HomePod.

Миналата година Apple обяви функцията за хардуерен ключ, която ви позволява да го използвате като двуфакторен удостоверител за влизане във вашия акаунт в Apple, като част от стремежа да помогне на потребителите да защитят максимално своите iCloud акаунти.

Също така се очаква, че iOS 16.3 ще добави някои хубави нови функции за собствениците на HomePod Mini, след като тези устройства също получат нова софтуерна актуализация. Най-забележителната промяна е, че умните високоговорители ще действат като сензори за температура и влажност, които можете да използвате в автоматизации. Актуализацията може също така да ви позволи да настройвате автоматизации с помощта на гласа си и да питате Siri къде се намират семейството, приятелите и устройствата, включени във Find My.

Ето и официалната бележка за издаването на актуализацията от Apple:

  • Нов тапет Unity, посветен на историята и културата на чернокожите в чест на Месеца на историята на чернокожите
  • Ключове за сигурност за Apple ID, позволяващи на потребителите да засилят сигурността на своя акаунт, като изискват физически ключ за сигурност като част от процеса на двуфакторно удостоверяване при влизане в новите устройства.
  • Поддръжка за HomePod (второ поколение)
  • Спешните SOS повиквания вече изискват задържане на страничния бутон с бутона за увеличаване или намаляване на звука и след това освобождаване, за да се предотвратят неволни спешни повиквания
  • Отстранен е проблем във Freeform, при който някои щрихи за рисуване, създадени с Apple Pencil или пръста ви, може да не се появяват на споделените дъски
  • Отстраняване на проблем, при който тапетът може да се появи черен при заключен екран
  • Отстраняване на проблем, при който временно може да се появят хоризонтални линии на екрана на iPhone 14 Pro и Pro Max
  • Отстраняване на проблем, при който уиджетът на заключения екран не показва точно състоянието на приложението „Home“
  • Отстраняване на проблем, при който Siri може да не реагира правилно на музикални заявки
  • Отстраняване на проблеми, при които заявките на Siri в CarPlay може да не се разбират правилно

Apple пусна и актуализация за сигурност iOS 15.7.3, която е налична за тези устройства, които не поддържат iOS 16, както и актуализация iOS 12.5.7 за тези, които не поддържат iOS 13 или по-нова версия.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини