Бизнесът в клас

На 23-ти януари  2023 г. в Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“-гр. Кърджали се проведе демонстрация и обучение с учениците по НП „Бизнесът преподава“.

Темата беше: Технология за изработване на предмети с 3D принтиране.

В ролята на обучители влязоха специалисти от софтуерно консултантска компания „ОРАК Инженеринг“, които направиха  демонстрация в реални условия в училище на работещ 3D принтер. На мултимедиен екран бе представена демонстрация на подготовката, настройката и същинската дейност на 3D . Бяха показани детайлно всички основни действия за изработката на малък робот:

- задаване на размер на модела;

- задаване на плътност на модела;

- позициониране на модела;

- slice – нарязване на слоеве (хоризонтални сечения);

- експортиране на g – code(*gcode), който принтерът използва при създаване на предмета.

Бяха изяснени различни нови за учениците понятия като: прототип на изделия, слайс и самото понятие и абревиатура 3D, което идва от английски език и означава триизмерно или образ в три измерения.Бяха им представени различни приложения – в модата, архитектурата, медицината, автомобилната, обувна и кожена индустрия. Учениците имаха възможност сами да направят модели на фигури, цифри и предмети.

Накрая на семинара се проведе кратка викторина, в която знаещите получиха като награда изделия, изготвени на 3D принтер. 

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини