Учредиха клуб на БМЧК в СУ"П.Р.Славейков"

Днес 23.01.2023 година в СУ „П. Р. Славейков“ в област Кърджали бе учреден 11-ти клуб на БМЧК – Кърджали.

Събитието бе открито с поздравително писмо от Председателя на областната организация на БЧК – Кърджали и член на НС на БЧК – проф. д–р Тодор Черкезов, д. м., в което пожела много здраве, сили и вдъхновение на новооткрития клуб.

По време на учредителното събрание в учебното заведение присъстваха 14 нови члена, които единодушно избраха името на клуба – „Шампиони в доброто“. За координатор на клуба избрана бе Нихал Мустафа, а за заместник координатор СезинФънгърлиева. Новите доброволци се запознаха с приоритетите на областната младежка организация и планираха дейността си за 2023 година.

На учредителното събрание присъства наставникът на клуба в лицето на г-жа Моника Христова и Елита Динкова – Специалист „Младежка дейност“ към Обл. С на БЧК – Кърджали.

По повод учредяването на клуба учениците и ръководителите на учебното заведение бяха приготвили тържествена програма.

Своите поздравления поднесоха Директора на Обл. С на БЧК – Кърджали - Светломира Димитрова, зам. председателя на Областната организация, зам. председател на Общинската организация – Кърджали - инж. Кузман Димов, зам. председателя на общинската организация–Кърджали - Есен Устренска и Директора на училище „П.Р. Славейков“ - Милко Багдасаров.

Новоизбраният координатор Нихал Мустафа и наставник Моника Колева благодариха за гласуваното доверие и си обещаха да изпълнят поставените цели.

Учениците от училището бяха подготвили празнична програма.Тържеството бе открито с кратка театрална постановка на ученици от 5- ти клас с ръководител Невена Ангелова, които представиха своята интерпретация на народната приказка "Златното момиче". Това въведе присъстващите по лек и естествен начин в темата за доброто, състраданието, помощта и безкористността на добрите дела. Водещата Анделина от 8б клас разказа, че създаването на клуб "Шампиони в доброто" към Българския младежки червен кръст е отдавнашна мечта за славейковци. Както и естествено продължение на детското благотворително движение "Ръка за помощ" в гимназиалния етап на обучение. Добротворството е силна характеристика на славейковци, а най-хубавото е, че вече ще бъде и с официалното сътрудничество на най-голямата неправителствена организация в света, занимаваща се само с добри дела.

Представен бе и новосъздаденият ученически екип по първа помощ с ръководители Станка Камбурова и Златина Недева. Детското благотворително движение "Ръка за помощ" с ръководител Христина Янева също поздрави новия клуб с обещание да си съдействат в бъдеще. 

Вокалните групи на учителите Райна Паслиева и Димитър Ганев изпълниха песни за доброто и приятелството. И като на празник тържеството завърши с торта и пожелания за успех. 

Пожелаваме на клуб „Шампиони в доброто“ много здраве, енергия и отделеност в постигането и реализирането на своите идеи.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини