Главният редактор на Кърджали хабер Мюзеки Ахмед бе поканен за член на Международната асоциация на журналистите

Главният редактор на вестник Кърджали хабер Мюзеки Ахмед  бе поканен за член на Международната асоциация на журналистите със седалище в турския град Измит. Нашият съгражданин ще представя не само Кърджали, но и България в авторитетната организация.

  Международната асоциация на журналистите има свои членове във всички валийства на Р Турция. Тя има представителства в Германия, Франция,Нидерландия, Австралия и САЩ,а сега вече и в България. Неин председател е известния турски журналист Ахмет Йоз.

 Основна цел на асоциацията е обмена на новини между журналистите от различни страни, както и организирането на журналистически форуми. В нея могат да членуват колеги от различни етноси, които споделят Устава й. Те полагат клетва да спазват принципите на толерантност, обективност и лоялност към законите на страната, в която работят.

 В Кърджали офиса на асоциацията ще се помещава в редакцията на Кърджали хабер. Вестникът е единствен,който излиза на турски език в нашата страна. Създаден е през 2007 г.Излиза всяка седмица и се разпространява на територията на цяла България. Страницата на сайта във Фейсбук има над 35 000 последователи.

  Главният редактор Мюзеки Ахмед бе отличен от Мюсюлманското вероизповедание в България с авторитетната награда за принос в развитието на мюсюлманската култура”Коджазаде Мехмед Мухедин Ефенди”.През 2018 г.той получи и международното отличие „Тюрксой” за популяризиране на турския език и култура. Награждаван е два пъти от кмета на Община Кърджали д-р инж.Хасан Азис  за принос към културата.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини