Червен код за силен вятър в пет области

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес предупреждение в страната за бурен южен вятър - фьон, се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

В областите: Монтана, Враца, Ловеч, Габрово и Велико Търново предупреждението за силен вятър е от трета степен - червен код, където в южните части от областите поривите на вятъра ще са до 35 метра в секунда (до 126 километра в час).

В областите Видин, София-град, София-област, Кърджали, Хасково, Разград и Търговище предупреждението е от втора степен - оранжев код, с пориви на вятъра до 29 метра в секунда (до 104,4 километра в час). В област Видин има предупреждение от втора степен и за значителни валежи до 25-30 литра на квадратен метър.

В останалите 16 области на страната предупреждението за днес е от първа степен - жълт код, с пориви на вятъра до 20 метра в секунда (72 километра в час).    

От НИМХ съобщават, че преди минути, в 8:00 часа тази сутрин, поривите на вятъра във Враца са достигали до 35 метра в секунда.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини