Клон падна върху три тийнейджърки на пейка в Пловдив

Клон падна върху три момичета на възраст 13-14 години, докато седели на пейка пред блок в Пловдив. 

Тийнейджърките са приети в Спешното отделение на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, предаде "24 часа".

Момичетата са без сериозни наранявания. В Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" не са подавани сигнали за инциденти, причинени от силния вятър, който излезе в ранния следобед.

Силният вятър продължава да бушува и предизвиква инциденти. На влизане във Враца пътнически влак с два вагона от Видин се е ударил в паднало дърво, предаде БНР.

Произшествието е станало към 9 часа. След удара, падналото върху релсите дърво е помело стълб на контактната мрежа и го е повалило. Прекъсната е контактната мрежа. Движението на влакове беше преустановено за часове.

При удара леко е ранена пътничка, върху която са паднали стъклата от прозорец в единия от вагоните. Останалите пътници не са пострадали. Те са били извозени с превоз на БДЖ до жп гарата във Враца, за да продължат пътуването си към Мездра и София.

Днес в града беше обявено бедствено положение. Поривите на вятъра достигат 140 км/ч.

Вчера камъни, вдигнати от вихрушката, счупиха стъкло на градски автобус във Враца, а при инцидента бяха ранени леко две пътнички и шофьорът.

Аварийните екипи на Столичната община са отработили над 170 сигнала, свързани със силния вятър днес. Данните са от сигналите, постъпили до 15:30 часа, съобщиха от общината. 

Повече от половината повиквания са за паднали клони и дървета, а останалите за наклонени строителни огради, ламарини, билбордове, светофарни уредби. Най-много са сигналите от районите „Младост“, „Витоша“, „Люлин“, „Искър“, „Подуяне“, „Надежда“.

На около 60 от сигналите са се отзовали екипите за клони и дървета на територията на паркове и градини. Към този час от системата 112 са постъпили над 210 сигнала.

По-рано днес бурният вятър отнесе част от покрива на Министерския съвет, докато в сградата течеше представянето на отчета за свършеното от служебното правителство на Гълъб Донев.

НИМХ обяви червен код за много опасно време във Враца. Такъв е в сила и за Монтана, Ловеч, Габрово и Велико Търново. В „червените“ общини и области вятърът е ураганен, тоест със скорост над 100 км/ч (30 m/s и по-силен). Южният вятър вчера и днес "счупи" пет температурни рекорда в България.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини