Работата по Общия устройствен план на Хасково започва в началото на 2023 г.

Изображение 1 от 2

    Като успешна, макар и трудна, заради повишаващата се инфлация и закъснялата актуализация на бюджета, отчете отиващата си година кметът на Хасково по време на днешната си заключителна пресконференция.

    Станислав Дечев отбеляза някои от големите успешно завършени проекти от местната администрация.

    Един от тях е паркът над ДНА, който ще бъде официално открит през пролетта на 2023 година. Работата по изграждането на тротоари и паркинги около зоната за почивка и разходка е почти на 100 % също приключила.

    Като сериозно свършена работа кметът отчете и събраната документация от около 40 институции, необходима за започването на същинската част по Общия устройствен план на Хасково. Дечев прогнозира, че още през януари или най-късно февруари фирмата изпълнител ще може да работи вече на място.

    Сключеното споразумения с АПИ за изграждане на околовръстния път на Хасково, през който да се извади трафика от града, е друга част от свършената значима работа, посочи градоначалникът. И към този момент се актуализира идейния проект по това начинание.

    Кметът отчете и приключените проекти по ОП "Региони в растеж" за изграждане на домове за социално слаби, саниране на жилища, както и този за цялостната реконструкция на сградата на областната администрация.

    Въпреки трудностите се спазва графика от фирмата строител на покрития плувен басейн.

    Като свършена в срок работа кметът посочи и ремонта на алеите на "Кенана", където остава поставянето на пейки и специалната гумирана настилка на фитнеса на открито. Такава настилка ще има и на фитнеса на стадион „Младост“, но за това трябва да се спазят определени метеорологични условия.

    Закупените по ОП "Околна среда" електрически автобуси вече са по линиите на града и има идея обществения транспорт да се надгражда до създаването на интегрирана схема, в която да се обвържат линиите.

    Като друг от важните проекти за изминаващата година кметът определи и започналата вече реконструкция в междублоковото пространство на няколко от сградите по бул. „Васил Левски“.

    През изминалата година Община Хасково е сключила над 25 договора по различни финансиращи програми за над 20 милиона лева. По някои от тях вече се работи, други стартират идната година, като предстоящото обновяване на няколко от булевардите в града.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ко
      Ко
      2 -1
      23:47, 24 дек 2022
      Ко не , смях в залата, Дечев каза нещо ли , или Борисов му го каза ...
    • 2
      У
      У
      1 0
      00:41, 25 дек 2022
      Уха .,.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини