44 медала за математиците от Областния математически турнир

На 26 ноември т.г. в града ни се проведе XXI Областният математически турнир“Перперикон“ за ученици от 3 до 12 клас.Той се организара от РУО Кърджали, ПУ  Паисий Хилендарски и Съюза на математиците – секция Кърджали. Участие в него взеха над 800 ученици от Кърджали, Смолян, Стара Загора, Хасково и София.Турнирът се провежда под патронажа на областния управител, а председател на организационния комитет е д-р инж. Хасан Азис - кмет на община Кърджали.Домакини на турнира бяха СОУ Отец Паисий за учениците от 11. и 12. клас и ЕГ Христо Ботев за ученици от 3. до 10. клас. За най–големите  участието в турнира беше анонимно, тъй като класирането на призови места за много от тях е и входен билет за университета.

Висококвалифицирано жури в състав: председател акад. Сава Грозев и членове проф. Росен Николов и доц. Тонка Милкова от ИУ – Варна,  проф. Веселин Ненков от Висшето военно-морско училище – Варна идоц. Генчо Стоицев от ПУ Паисий Хилендарски оцениха по достойнство работите на учениците.

Бяха раздадени сувенири на всички ученици и 44 медала и много предметни награди на победителите.Още в месец ноември много от състезателите от 11. и 12. клас вече са студенти. Така например, 12 зрелостници бяха приети с отлични оценки в ПУ Паисий Хилендарски.

Икономическият университет Варна също отличи (по собствена скала) 12отлични и 18 много добри резултата, по която младежите получават възможност да продължат образованието си в него.

На база своите оценки Висшето военоморско училище – Варна, Техническият университет гр. Габрово, Русенският университет Ангел Кънчев, както и Висшето училище по застраховане и финанси гр. София също приемат призьорите от Областния турнир по математика Перперикон.

Турнирът получи своят тържествен финал от 15ч на 26.11.22 в Дома на културата – гр. Кърджали, където отлично представилите себяха наградени с грамоти, медали и предметни награди, под заслужени аплодисменти.Разбира се, спази се и традицията: за поредна година Областния управител връчи купата за най-добре представил се дванадесетокласник, участник в турнира от област Кърджали и грамота на заслужил учител по математика. Носител на купата е Елиф Джеват Али от ЕГ „Христо Ботев“, а дългогодишният учител по математика в СУ „Отец Паисий“ – г-жа Димитрина Валкарева бе удостоена с грамота и предметна награда.

Честитим на победителите в турнира и на всички участници желаем неуморен труд, високи цели и отлично представяне!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини