Студентите готвят купони в Кърджали, задочници от Гранична полиция ще дежурят

Студентите от трити висши учебни заведения в Кърджали готвят купони за празника си Осми декември. Най-организирани са абсолвентите от Филиала на Пловдивския университет „Любен Каравелов”. Освен студентския празник те ще поливат и получаването на дипломи за завършена бакалавърска степен. Купоните ще са по курсове в заведения. Общо 77 са абсолвентите във Филиала. Общият брой на студентите в кърджалийската „Алма Матер” е близо 500. Всички те се стягат за празника.

  Тържеството в нашето висше учебно заведение ще бъде на 6 декември. Тогава ще връчим дипломите. За отличниците ще има и парични награди. Завършващите са от 8 бакалавърски специалности. Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на филиала доц.д-р Елисавета Семерджиева. Тя каза,че за тържеството се очаква зам.-ректора на Пловдивския университет и началника на РУО . Ще има поздравителен адрес от ректора.

  В Земеделския колеж се готвят за сесия, но това няма да им попречи да отбележат студентския празник. Възпрепятствани ще бъдат само задочници, служещи в Гранична полиция,които ще бъдат на дежурство. Всички ще бъдат поздравени от ректора на  Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите.

  Поздравителен адрес от ректора ще получат и студентите от Филиала на Минно-геоложкия университет „Свети Иван Рилски”.Те се организират за купони по компании,а не по курсове.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини