Водният цикъл стъпи на бул.”Беломорски”,буря от недоволство в социалните мрежи заради трафика

Изображение 1 от 2

     Вторият етап на Водния цикъл в Кърджали стъпи   на бул.”Беломорски”.За да не се затапи напълно трафика  се прилага безизкопна технология. Работи в участъка между Болницата и кръстовището с ул.”Ген.Чернозубов”.Прогнозите са,че подмяната на водопровода ще приключи бързо.Въпреки,че Агенция „Пътна инфраструктура”разрешава полагането на водопровод  да стане траншейно ,за да не се блокира движението за ГКПП „Маказа” ще се работи безизкопно.Така булеварда няма да се затваря изцяло..Дейностите се извършат от специализираната фирма „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД

    Подмяната на водопровода по „Беломорски” предизвика буря от недоволство в Групата на Кърджали и областта” във Фейсбук .Жители на квартал „Байкал” се оплакват.че са принудени да обикалят за да излязат на бул.”Беломорски” заради загражденията за Водния цикъл.

    Вълна от недоволство се надигна в града и сред шофьорите от други квартали,заради разбитите при работата по Водния цикъл улици на Кърджали. Оплаквания заливат „В и К” Кърджали,  който управлява проекта и е бенефициент на европейски средства.

    Граждани непрекъснато отправят запитвания,  кога ще се отпуши „Беломорски” и кога ще бъдат асфалтирани засипаните вече изкопи по улиците.

    Ще припомним,че това е втори етап на Водния цикъл.По мащабите си той е без аналог в страната.Подмяната на тръбите се осъществява безизкопно,за да не се блокира напълно трафика.

    Директорът на „В и К”-Кърджали инж.Славчо Славков посочи, че общата стойност на проекта „Доизграждане и реконструкция на водоснабдителната система и канализационни мрежи в обособената територия, обслужвана от „В и К“ ООД, гр. Кърджали, България.“ възлиза на 67 762 390,21 лева с ДДС. Той се осъществява с безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” по процедура „Изграждане на В и К инфраструктура”. Безвъзмездната помощ възлиза на 49 750 793,17 лв . Националното съфинансиране е 7 462 618,96 без ДДС,  а собственият принос на бенефициента е 18 011 597,04 лв.

    За изпълнението на проекта са обявени обществени поръчки за изпълнители и за строителен надзор. Сред тях са „Кристална вода”АД; Инженеринг 2020”ДЗЗД; Перперек 2020”ДЗЗД и др.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини