Хващат повторно тийнейджър да шофира без книжка, станало му навик

Неправоспособен водач е бил установен повторно да управлява автомобил, след като вече е бил наказван по административен ред за това нарушение. 17-годишният мотопедист без шофьорска книжка бил проверен в село Висока поляна от полицейски служители и след извършена справка станало ясно, че вече му е бил съставен акт за същото деяние. По случая е започната проверка с оглед на чл.343в, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс, която се извършва от сектор „Криминална полиция“.

Три нерегистрирани моторни превозни средства са били установени в хода на специализирана операция. Два от автомобилите са били проверени в Кърджали, а третият в района на спирка „Джебел“. При направени справки станало ясно, че моторните превозни средства са с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. По случая са образувани проверки в полицейските управления в Кърджали и Момчилград.

 Сигнал за пожар в село Бял извор е бил подаден вчера в 10,15 часа. Вследствие на небрежна работа с огън били запалени отпадъци. Екип на РСПБЗН-Ардино загасил огъня. Няма нанесени щети.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини