Над 25 хиляди проверени, над 19 хиляди нарушения за 3 дни

През изминалото денонощие на територията на страната са настъпили 17 тежки катастрофи с един загинал човек и 17 ранени. Tова обяви инспектор Петър Соколов от "Пътна полиция" по повод обобщаването на полицейската пътна операция, проведена в периода от 29 до 31 май.

Към момента пътно транспортната обстановка на територията на цялата страна е спокойна и нормална. Нямаме данни към настоящия момент за възникнали тежки катастрофи, увери инспектор Соколов.

За посочения период проведената полицейска операция била насочена предимно към малките населени места с цел осъществяване на ефективен контрол на участниците в пътното движение. Основен акцент бил още управлението на моторни превозни от водачи, които са употребили алкохол, наркотични вещества и неправоспособни водачи. Всички налични технически средства за контрол на скоростта работели много активно.

Към момента на операцията са установени 156 неправоспособни водачи, управлявали моторни превозни средства.

916 са установените нарушения по време на полицейската операция от водачите и пътниците, които не използват обезопасителни колани и каски от мотоциклетистите.

Всички водачи, употребили алкохол и наркотични вещества, са с отнети шофьорски книжки, уточни инспектор Соколов в отговор на въпрос.

Проверени са общо 25 380 моторни превозни средства, от които са установени 19 629 нарушения на Закона за движение по пътищата. За тези нарушения са съставени 2 758 акта и 7 920 фиша. За алкохол установени нарушения по 1.2 промила са общо 58, а над 1.2 промила са 52.

Има установени 20 водачи, които са управлявали моторни превозни средства след употреба на наркотични вещества. Нарушенията за скорост от техническите средства са 8 951 нарушения.

От днес до 10 юни започва специализирана полицейска операция на територия на цялата страна за проверка на водачи и пътници, които не използват обезопасителни колани, системи за превоз на деца, както и мотоциклетисти, които не използват предпазните каски.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини