КАТ: Глобите няма да решат проблемите с магическа пръчка

Влезлите в сила двойни глоби за нарушения на пътя няма да решат проблемите с магическа пръчка, твърди доклад на Пътна полиция. Според тях до бума на катастрофите и безнаказаността на пътя са довели серия съдебни и кадрови решения.

Нарушителите на пътя на практика са били абсолютно безнаказани през последните три години, отчете прокуратурата. Предстои да се извърши анализ на причините, поради които се очертава трайно тенденцията за намаляването на установени нарушения.

В момента 1900 квартални инспектора могат да глобяват из страната, след като преминаха обучение и изпит. Много от полицаите обаче не могат да пишат актове.

Шофьорите признават, че рядко обжалват глобите, но настояват за повече контрол.

Според тях агресията на пътя ще се овладее с наказанията в новия закон, които предвиждат сваляне на регистрационните табели на пияните, дрогираните и онези, които карат без книжка.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ив
    Иво
    0 0
    13:33, 9 яну 2019
    Напротив, по- високи глоби,особено за алкохолизирани и дрогирани изроди - до отнемане на книжки и моторните превозни средства, строги санкции за "пистовите състезатели" - и в градовете, и извън населените места, солени глоби за НЕСПИРАЩИТЕ пред пешеходни пътеки - където има пресичащи, или чакащи такива ..... САМО високите глоби и строгите санкции ще променят нещата ! Българинът е това - трябва да му се стъпи здраво на врата, за да се очовечи! Паплач сме си !
Последни новини