Радев ще обсъди с представители на две компании възможностите за повече газ

Президентът Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 днес от 11.30 ч. представители на ръководството на компаниите Gastrade и Copelouzos Group. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Сред темите на срещата ще бъдат възможностите за увеличаване на количествата природен газ за България, които страната ни ще получава през Гърция чрез терминала в град Александруполис.

В разговора ще участват министър-председателят на служебното правителство Гълъб Донев, министърът на енергетиката Росен Христов, представители на ръководствата на „Булгаргаз“ и на „Булгартрансгаз“.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    Ха ха ха
    1 0
    14:45, 29 авг 2022
    ърците на масата са гоооолеми акули. Фатмаците Радев и Донев въобще не са им от калибъра.Освен това мероприятието е димна завеса , която да покрие мазелото с Газпром.Този проект ще бъде завършен физически през втората половина на 2023 та година. След това следват тестове и сертифициране и газ по него може да потече не по рано от началото на 2024 та година. Какъв смисъл и ма сега да си говорим с тях. Газ ни трябва след 45 дни. Нещо започнаха да въртят гъза за " хаоса и разрухата " в енергетиката които щяха да опрвят.Подиграват се на Харвард , но гръцкият премиер е възпитаник на този университет и срещите му с други негови възпитаници , които между другото са влиятелни хора по целия свят, винаги са с добри резултати за Гърция.ББ щеше да превръща Благария в газов хъб, черта по салфетки и накрая построи за наша сметка от 3 милиарда една транзитна тръба на Газпром , коюто , забележете , никъде няма връзка с нашата газопреносна система.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини