Протестна блокада пред Министерския съвет срещу преговорите с „Газпром”

Пред Министерския съвет ще се проведе протест. Той е организиран от гражданско движение БОЕЦ. Демонстрантите се събират тази вечер и планират да останат до сряда, когато е редовното заседание на МС.

Основното искане на организацията е преговорите с „Газпром” да не бъдат подновявани. Настояват правителството да даде гаранции за това, че няма да се сключва нов договор с руската компания. Заради намерението за завой обратно към доставки от Кремъл ще поискат оставката на служебния енергиен министър Росен Христов.

В съобщение на лидера на сдружението Георги Георгиев за блокадата се казва:

"Ще се съберем в понеделник. Без страх и без компромиси! Радев, Борисов, Донев и компания да си носят отговорността пред своя господар от Кремъл за даваните обещания и поетите задачи, но ние няма да позволим да ни сложат отново примката на "Газпром"! Ние господари нямаме и с терористи не преговаряме! И не плащаме на терористи, без значение каква е цената. "Газпром" щели да ни доставят евтин газ — ни облъчват от служебния кабинет и всички кремълски слуги от сутрин до вечер. Но парите от "Газпром" отиват за войната в Украйна! Значи няма проблем да плащаме за убийствата на невинни жени и деца, стига да ни излиза евтино, така ли?!

НЯМА ДА СТАНЕ! Ние не сме убийци".

Георгиев припомня, че има и други варианти за доставка на газ и ги изреждат: ОАЕ, Турция, Италия, Азербайджан, Румъния. На твърдението на служебния енергиен министър, че преговорите с "Газпром" са "неизбежни" той отговаря с: "Неизбежно е да си заминете!".

Целта на протеста-блокада той формулира така: "Да не позволим да ни върнат в орбитата на Путин, корупцията и мрака".

По план блокадата ще продължи до 31.08., сряда - когато се провежда редовното заседание на Министерския съвет.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини