Табутов: Служебният кабинет да покаже, че интерконекторът може да заработи

Служебното правителство да покаже, че е в състояние интерконекторът с Гърция да заработи в интерес на народа. Затова призова бившият депутат от "Продължаваме промяната" Владимир Табутов пред бТВ.

Той увери, че интерконекторът е вече построен и е въпрос на документация да бъде въведен в експлоатация. България и Гърция ще се справят с това предизвикателство, за да бъде осигурена сигурността на българските граждани, надява се Табутов.

Според него служебното правителство трябва да продължи започнатите процедури, които предишното правителство е захванало. Ако сега служебното правителство и държавата не може да се справи с бюрокрацията, то кой, недоумява Табутов.

Успяхме да се справим в тежка ситуация и осигурихме доставки на втечнен газ, похвали се Табутов и добави, че ако залежите от газохранилището в "Чирен" бъдат използвани, ще се обезпечи потреблението на газ.

Във връзка с истината затова каква ще бъде цената на азерския газ, Табутов обясни, че азерският газ е свързан с дадени параметри, които реферират към деривати на петролни продукти и цената на газа в Европа. Въпросът е дали азерският газ ще е по-евтин от руския газ, но реалистично ли е да считаме, че ще получим руски газ и то на каква цена? Не може да сравняваме един продукт с друг продукт, който по-скоро е фиктивен, подчерта бившият депутат от ПП.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини