Иван Шишков обмисля да смени ръководството на АПИ

"Нямам проблем да съм в стола на бившия вицепремиер и регионален министър от ИТН Гроздан Караджов". В това увери служебният правосъден министър архитект Иван Шишков пред бТВ.

От 2018 г. започнал порочният модел за възлагане на пътните ремонти. Истинският виновник са правителствата на ГЕРБ, които са възлагали договори за пътните ремонти, като многократно са надвишавали стойността, посочи служебният регионален министър.

Пътните фирми станаха заложници на политиците, изтъкна арх. Иван Шишков и добави, че на пътните фирми ще се плати за лотовете на АМ "Хемус 1, 2 и 3 . Той посочи още, че пътните строители имат неизрядни възлагания. За лотове 7, 8 и 9 на автомагистралата няма трасе, но е платено. Ние имаме строители под прикрие и ако има некачествено строителство, то остава за сметка на държавата и никой не носи отговорност, изтъкна Шишков.

Той поиска строителните фирми да работят по едни по-добри правила. Шишков е призовал и пътните фирми да проявят отговорно, национално и държавническо поведение относно зимното поддържане на републиканската пътна мрежа.

Шишков увери, че до средата на август 22 август ще има обществени поръчки за зимно почистване. Няма да останем без зимно почистване на пътищата, успокои служебният регионален министър.

Иван Шишков също обмисля смяна на ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура". Една от основните цели на правителството е да продължи всички големи инфраструктурни обекти, включително и АМ "Струма". Той е изненадан от спирането на лота в Кресненското дефиле.

Това, което също е изненадало служебния регионален министър е проблемът с газовия интерконектор, в който има недовършени строителни работи. Ако има проблеми в МРРБ, то това е  забавянето в определени действия, които са довели до всички проблеми. Строежът на интерконектора с Гърция не е завършен, изтъкна Шишков и добави, че темпото е било различно и не е отговаряло на предизвикателствата, както и че човек не можело да си позволи да се забави. Шишков е поискал пълен график по дни за изграждането на интерконектора с Гърция, като днес до края на деня графикът трябва да бъде изпратен в МРРБ. Има недовършени работи по интерконектора с Гърция, но това е поправимо, обясни той.

Служебното правителство е намерило гъвкаво решение, с което да гарантират сигурността на ползването на газовата връзка с Гърция. За седмица няма да стане, но в рамките на месец и половина интерконекторът с Гъция да бъде пуснат, надява се още арх. Шишков.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини