Започнаха летните ремонти в Кърджали, градът се превърна в сметище/снимки/

    Кърджалийци започнаха летните си ремонти по къщи, мазета, вили и апартаменти и превърнаха града в сметище. Всекидневно се изхвърля покъщина, която се струпва около бобрите и затруднява неимоверно сметосъбиращата фирма. Изхвърлят се от матраци до хладилници. Зоните около контейнерите стават непроходими. Понякога се налага да се пълни по самосвал боклуци. Работниците по чистотата изнемогват. На ден те трябва да изхвърлят освен над 800 бобри и струпаната около тях покъщина.  Не  учудващо,че мнозина от тях напускат и отиват в Германия, където такава практика не е позната. Там също така не е позволено контейнерите да се затрупват с камари от кашони от търговските обекти.

     Кърджалийци изхвърлящи всевъзможна покъщина се мотивират, че плащат данъци на общината. Но в чужбина където повечето работят, общината глобява за подобна практика,а тук не.

     Все е имало години зоните около бобрите да се превръщат в сметище,но тази бие рекорди,споделят от сметосъбиращата фирма.

    От фирмата напомнят,че изхвърлянето на смет от гражданите на градското сметище е безплатно през почивните дни и приканват кърджалийци да изхвърлят непотребната покъщина направо там.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини