Сигнал:Зариват Кърджали с боклуци,общината бездейства!

    Зариват Кърджали с боклуци, а общината бездейства! Градът е изпълнен с нерегламентирани сметища, но наказани няма. Социалните мрежи са пълни с фотоси и сигнали за разпилени незаконно боклуци,  но Общинска администрация бездейства. Темата присъства и в местните медии, но чиновниците не реагират.  Това сигнализира пред Кърджали бг вести общественикът и администратор на групата „Област Кърджали” във Фейсбук Никола Стоев.  Стоев посочи, че цялата тежест се стоварва върху сметосъбиращата фирма „Грийн Партнерс”, която за своя сметка почиства нерегламентираните сметища.  Тя няма правомощия за контрол въпреки, че нейни служители ежедневно се сблъскват с недобросъвестни граждани и фирми, които изхвърлят сметта си извън определените за това контейнери, казва още Стоев.  Той даде за пример случай, станал популярен в медиите, когато бургаски камион изхвърли в зоната на складовете до Гарата тонове отпадъци и остана ненаказан. Именно в складовете се сблъскваме с випиюща безотговорност. Тук възникването на нерегламентирани сметища е ежедневие. Кметът Хасан Азис обеща в началото на годината да проведе среща в тази връзка с представители на фирмите,  изхвърлящи безразборно картонени опаковки,  но това остана пожелание. Пожелание остана и обещанието на зам.-кметът Катя Митовска да бъдат поставени камери за видеонаблюдение в района на складовете,  припомня Никола Стоев.  Стоев смята , че е време Общинска администрация да изпълни поетите ангажименти и да влезе в ролята си на стопанин на града.

      Кърджали бг вести се обърна за коментар към завеждащия екологичния отдел в Общинска администрация Веселина Танчева. Тя каза,че общината не е безучастна. Нерегламентираните сметища и особено тези в зоната на складовете се почистват регулярно. В момента ръководството на администрацията обсъжда няколко варианта за мерки.Един от тях е поставянето на видеокамери.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      4о4i
      0 0
      09:29, 22 мар 2022
      Защо се коментира въоще,къде са гражданите да ги съберат тея боклуци в камион,да ги изсипят пред Общината на която се плащат данъци и Хасанката да си управя както намери за добре проблема ще е негов

    Още новини

    Последни новини