„Да бъдем по-подготвени!“ или какво трябва да знаем за природата

Ученици от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ живяха сред природата и се учиха да оказват първа помощ при инцидент на открито

С много усмивки и слънчево настроение ученици от 9-ти клас на ЕГ „Христо Ботев“-Кърджали посетиха „Средношколската ученическа база“, намираща се  в село Широко поле.Очаровани от топлото посрещане и заети от многобройни интересни занимания и интерактивни уроци на открито, момичетата и момчетата не усетиха колко бързо преминаха дните на тяхното посещение в базата.

От 24 до 26.06.2022г. се проведе „Зелено училище“ под надслов „Да бъдем по-подготвени!“, където младежите получиха практически знания как да оказват ПДП и ПСП при инцидент на открито.

За да отбележат Националния ден на безопасността на движението по пътищата 29.06.2022г., създадоха мантинела от гуми и под ръководството на г-жа Златка Лапанова, психолог и дългогодишен доброволец на БЧК –Кърджали, поговориха за инцидентите на пътя, как да ги предотвратим, защото „Животът на пътя е с предимство!“ Дори дъждовното време не можа да попречи на заниманията и отборните игри. За всички, които имат желание за живот сред природата следва втора част на зеленото училище през летния сезон.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини