Задържан е извършителят на палежа в българския културен център "Иван Михайлов" в Битоля

Задържан е извършителят, подпалил центъра "Иван Михайлов" в Битоля, и той е направил самопризнания, съобщи министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски, цитиран от телевизия Сител и БТА.

"Със задоволство мога да съобщя за бързото и ефективно разрешаване на случая от преди три дни - 4 юни, с пожара в центъра "Иван Михайлов" в Битоля, който вече е разкрит и имаме задържано лице, което призна стореното", написа Спасовски в профила си във Фейсбук.

"Работеше се денонощно, за да бъде намерен извършителят, взеха се предвид всички доказателства, а след извършените служебни разговори снощи със съдебно решение бяха претърсени две помещения, използвани от лицето (Л.А, на 34 години от Битоля), при което са намерени и иззети предмети, свързани с престъплението, след което лицето бе задържано", написа Спасовски.

"Всички са равни пред закона, всеки, който е сгрешил, трябва да отговаря", написа още министърът.

Арестуван е 34-годишният певец Ламбе Алабаковски. Той работи и живее в Америка, но преди няколко седмици се е върнал в Битоля, съобщава offnews. Алабаковски имал и наранявания от палежа.

Българският културен център "Иван Михайлов" в Битоля бе подпален на 4 юни. Последва светкавична реакция от българското външно министерство, а министър Теодора Генчовска отиде на мястото на инцидента.  Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски и премиерът Димитър Ковачевски остро критикуваха посегателството над центъра. 

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    Гордън Геко
    3 -1
    22:37, 7 юни 2022
    В кафеза ще им пее и весели на пандизчиите с песни и танци от балканите и от време на време със **** по американски!
Последни новини