Отложиха делото срещу Местан, заради адвоката му

Днес, 13 май 2022 г., в Окръжен съд – Кърджали, не бе даден ход на ход на наказателно общ характер дело №1/2021 г. и делото бе отложено за друга дата, поради неявяване на двамата защитници на подсъдимия Л.А.М.

В проведеното открито съдебно заседание бе докладвана писмена молба, постъпила на 26 април 2022 г., с която защитника на подсъдимия Л.А.М. – адв. М.М., уведомява съда, че явяването му днес по делото не е възможно, тъй като е призован да се яви в съдебно заседание по друго дело, в друг съд, насрочено за днешна дата, и моли съда да не бъде даден ход на делото и да се отложи за друга дата.

Докладвана бе от съда и писмена молба, постъпила на 12 май 2022 г., от защитника на подсъдимия Л.А.М. - адв. Н.Д., в която същият заявява, че делото е изключително сложно от фактическа и правна страна, а поетия служебен ангажимент като защитник на подсъдимия Л.А.М. включва синхронизиране на линията на защита с адв. М.М., и моли съдът да отложи делото за друга дата, на която да се явяват и двамата защитници.

Предвид неявяването на двамата защитници на подсъдимия Л.А.М. и за да не се накърни правото на защита на същия, не бе даден ход на делото от съда и бе отложено за 05 юли 2022 г. от 10:00 часа.

Това съобщиха от Пресцентъра на Окръжен съд-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини