Младите баскетболисти от Ардино с нови екипи на турнир в Турция

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан осигури нови спортни екипи за юношеския баскетболен отбор на Ардино, който ще вземе участие на Международния спортен фестивал в побратимената турска община Нилюфер, Бурса. Поканата е от кмета на община Нилюфер Тургай Ердем.

Спортното събитие ще се проведе от 16 до 20 май по повод 19-ти май, празник на младежта и спорта в Турция и Ден за възпоменаване на създателя на турската република Мустафа Кемал Ататюрк.Надпреваратасе възобновява след двегодишно прекъсване поради пандемията от COVID-19.

Кметът инж. Изет Шабан пожела успешно представяне на баскетболния отбор на предстоящия спортен празник в побратимената община Нилюфер.

Той подчерта, че община Нилюфер е първата побратимена община на Ардино. А взаимните контакти датират от 1996 година. Повече от 25 години, въпреки големите разстояния, приятелството между двете общини се задълбочава с всяка измината година. „Основната цел на спортния празник в Нилюфер е да възпитава духа на приятелство и солидарност между младите поколения. Да има мир и разбирателство по света. Да предложи възможността на младите хора да се сприятеляват със свои връстнициот различни култури“, заяви инж. Изет Шабан.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини