Кола-бомба избухна пред индийското посолство в Кабул

Седем цивилни афганистанци са убити, а 45 души са ранени при мощната бомбена експлозия тази сутрин до индийското посолство в Кабул, съобщи Ройтерс, позовававйки се на полицията, пише БТА.

Според получената информация няма пострадали сред персонала на посолството на Индия в Кабул, макар че има известни материални щети, заяви говорителят на индийското министерство на външните работи Вишну Пракаш. 

"Внимателно следим ситуацията", каза той, като допълни, че е твърде рано да се правят предположения кой е отговорен за атаката. Мястото на инцидента е отцепено от полицията, не се допускат представители на медиите там.

Избухнала е бомба, заложена в кола, но още не е потвърдено официално дали става дума за самоубийствен атентат. Според информация от АП над мястото на взрива се издигат гъсти кълба дим.

Посолството на Индия бе мишена през юли на най-смъртоносния атентат в афганистанската столица за осемгодишния конфликт, когато талибан камикадзе се взриви с кола-бомба и уби 58 души, сред които двама индийски дипломати, а 141 бяха ранени.

Тогава индийските власти обвиниха пакистанските разузнавателни служби за атентата.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини