Празничен ден в Падина

Фолклорният певец Хамид Имамски изнесе концерт в ардинското село Падина по повод Рамазан Байрам. Той беше заедно със своя оркестър „Гласът на Родопите“, който е част от телевизионното предаване „Гласът на Родопите“ по Фен Фолк ТВ. Гост музикант на концерта беше Диди Кушлева, дъщеря на известната народна певица Радка Кушлева. В центъра на родопското село се извиха кръшни хора.

Културното събитие бе организирано от кметството и местното читалище. То бе уважено от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете Наско Кичуков и Неджми Мюмюнходжов, кметове и кметски наместници от околните села. Тук бе и председателят на Общинската организация на ДПС-Ардино Шахин Байрамов.

Концертната програма бе открита от кмета на Падина Кямил Кичуков.

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан поздрави присъстващите и благодари за поканата. „Празниците са хубави инициативи, които ни дават възможност да се съберем заедно. Над две години вече живеем в пандемична обстановка и бяхме поставени на изпитание и трудности. Светът показа, че не е подготвен да посрещна нещо подобно. През този период като местна власт ние направихме всички възможно да запазим живота и здравето на нашите съграждани“, заяви инж. Изет Шабан. Той отбеляза, че въпреки трудностите община Ардино е реализирала много проекти през последните две години, които са в услуга на населението. „Всичко, което сме ви обещали е изпълнено. Вие винаги можете да вярвате в нас. Когато сме заедно, сме силни и няма криза, която да не я надмогнем. Моят апел към вас е да направим нашата заедност още по-силна, защото ако е силно обществото, толкова по-силни ставаме и ние като местна власт и като управници“, подчерта в своето приветствие инж. Изет Шабан.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ръ
    РЪДЪЛЮБЕЦ
    0 0
    08:37, 9 май 2022
    Един по български сайт за разлика от 24 родопи-филиал на дъ пъ съ начело с помака кандидат парзидента.къде му беше акъла и наглоста да се кандидатира. Не проумя както той така и зааслепените ****** че турците ги манипулират и не искат да ги видят реално до тях.
Последни новини