Вълнуваща среща между няколко поколения алековци


На 11 април 2022 г., се проведе среща между бивши, настоящи възпитаници и младшите посланици на ЕП в Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ град Кърджали. Тя бе част от инициативите, свързани с отбелязването на 60-годишния юбилей на училището.
В събитието участваха Байрам Байрам – народен представител в 47-мото Народно събрание, Ерол Мюмюн - директор на "Търговска банка - Д" АД - Кърджали, Кадир Мустафов – бизнесмен, Мехмед Мехмед – журналист, началник отдел "Канцелария и протокол" в Община Момчилград и учители, които също са били ученици в гимназията, а сега преподават своя опит на бъдещите счетоводители, информатици и икономисти.
Срещата бе открита от госпожа Мариела Попова, директор на гимназията, която се обърна с приветствени слова към бившите възпитаници и присъстващите настоящи ученици и учители.
В непринуден разговор гостите споделиха с вълнение спомени от своите ученически години като алековци. В отговор на поставените от учениците въпроси те дадоха своите препоръки за успешното развитие на младите хора, като наблегнаха на факта, че пътят към успеха зависи от избора на всеки един от тях и на качествата, които се градят именно тук, в училище. А за това младите алековци могат и трябва да разчитат на своите учители, да им се доверят, защото обучението тук обединява силата на традицията и предимствата на новото време. Посочвайки, че всички области на живота са неизменно свързани с икономиката, бившите възпитаници на гимназията споделиха от своя опит, че Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ осигурява широк кръг от възможности за професионална подготовка и реализация.
При раздялата си с учениците гостите им пожелаха да са все така емоционални, амбициозни и с лекота да сбъдват мечтите си в живота.

Ето какво написа на страницата си във Фейсбук координаторът на БАЗ в Кърджали Кадир Мустафов:

Днес по покана на ръководството ПГИ "Алеко Константинов " като бивши възспитаници заедно с народния представител Байрам Ю. Байрам и колегите Mehmed Mehmed и Remi Erol Myumyun бяхме гости на учениците от 8 до 12 клас в актовата зала. Споделихме нашия път от ученическата скамейка до днес. Пожелахме успех на всички икономисти. Благодарност към цялото ръководство, учители и ученици за невероятната емоция която прекарахме заедно.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини