Гурбетчиите си тръгват,заведения в Кърджали пред фалит заради цената на тока

Гурбетчиите  и изселниците си тръгват и клиентите на заведенията в Кърджали оредяват драстично. В бранша прогнозират тежка зима и фалити. Основната причина е нежеланието на правителството да компенсира бизнеса за цените на тока след август. Вчера служебният финансов министър Росица Велкова бе категорична, че пари няма и бюджетът не може да бъде актуализиран. Кабинетът Петков одобри компенсации до септември. Това сподели за Кърджали бг вести координаторът на Българската асоциация на заведенията за областта Кадир Мустафов. Самият Мустафов е платил за този месец 2800 лева при дължима сума над 4000. Това е благодарение на държавните компенсации.

  През лятото имахме клиенти и разходите за ток бяха ограничени. Зимният отоплителен сезон ще качи чувствително сметките, защото се отопляваме с климатици. Ако няма компенсации няма да издържим дори месец,категоричен е Мустафов.

 Той изрази мнението на ресторантьорския бизнес в града, че трябва да има предвидимост. В писмо на EVN се посочва, че цената се променя през 2 дни заради усложнената ситуация на пазара на ток.

  Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини