Срам! Кърджалийци завидяха на помощите за украинските бежанци

 Срам! Кърджалийци завидяха на помощите за украинските бежанци. В социалната мрежа Фейсбук се появиха постове, в които се осъжда решението на правителството за отпускане на 40 лв дневно за издръжката на бежанец от Украйна.

 Ето какво написа М.Методиев  : ”Имам въпрос?Как мога да се запиша като украински бежанец??? 30 дни по 40 лева=1200,ебаси пенсията, а аз тъпако бъхтам 50 години за 400 лева.”

 Още по срамно е ,че се чуват и гласове на български майки, които роптаят защо дневните за бежанците са 40 лева, след като добавките за българско дете на месец са толкова. Завист към жени дошли в страната ни да спасят децата си.

  Други майки пък негодуват, защо техните деца ги тестват за коронавирус, а украинските не.

За тези, които не са разбрали ще поясним, че издръжката от 40 лв дневно е само за украинските граждани със статут на бежанец. Те обаче са пренебрежимо малко, защото за да получат този статут, трябва да се регистрират в бежанските центрове.Най-близкия до Кърджали е в Харманли.

 Също така трябва да се знае, че украинците са хора с достойнство и не искат подаяния. Те желаят да се върнат максимално бързо в родината си, където са оставили домове и близки. А до тогава искат да работят.

 Мисля, че най точен е нашият читател Емил Дерменджиев,който написа в Групата на Кърджали и областта:”Завидял чорбаджията на празната торба на сиромаха!”

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини