"Възраждане" и "Алианс за единство на румънците" обмислят балкански "конвой на свободата"

Народните представители от ПГ на "Възраждане" в 47-то Народно събрание Стоян Таслаков и Петър Петров  участваха в конференция в Букурещ, организирана от румънската партия "Алианс за единство на румънците", която е представена в двете камари на парламента в Румъния, съобщиха от пресцентъра на "Възраждане".

Темата на форума беше "Върховенство на националните конституции над бюрокрацията на Европейския съюз".
На конференцията на 19 февруари присъстваха представители на партии от 22 европейски страни, сред които и евродепутати. 

Българските народни представители Стоян Таслаков и Петър Петров бяха посрещнати лично от лидера на "Алианс за единство на румънците" Джордже Симион, а по-късно се срещнаха и с евродепутатите Кристиян Тереш  (Румъния) и Тиери Марияни (Франция), се посочва в съобщението.

Всички присъстващи изнесоха речи, обмениха ценен опит относно справяне с идентични проблеми в различни държави-членки на Европейския съюз. Беше поставено начало на координирани общи действия в защита на националния суверенитет, в защита на правата, идентичността и културните особености на отделните държави-членки, информират от "Възраждане".

Представителите на България и Румъния договориха сътрудничество и взаимна подкрепа за протестите им - на "Възраждане" в София на 23 февруари и на "Алианс за единство на румънците" на 27 февруари в Букурещ. Обмисля се и провеждането на общ балкански "конвой на свободата", се посочва в съобщението.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини