Украйна заяви, че не обстрелва, не праща диверсанти, нито БТР-и. Русия съобщи, че е унищожила петима

Външният министър на Украйна Дмитрий Кулеба и щабът на ООС отговориха на изявления на руските медии и руското министерство на отбраната за "диверсия".

Коментарът се появи на страницата на Кулеба в Twitter.

"Категорично опровергавам дезинформацията на Руската федерация. Украйна не е атакувала Донецк, Луганск, не е изпращала диверсанти или бронетранспортьори през границата, не е обстрелвала територията на Руската федерация или по ГКПП на границата, не е извършвала диверсия, не планира подобни действия", заяви министърът, цитиран от Униан.

Днес руски медии съобщиха, че военни и граничари са попречили на диверсионна група да наруши границата от територията на Украйна, като са навлезли и два БТР-а на Въоръжените сили на Украйна. Според Южния военен окръг "са ликвидирани петима диверсанти“. Руски военни и граничари не са пострадали.

В съобщението от пресслужбата на Южния военен окръг, цитирано от РИА Новости, се казва още че две бойни машини на пехотата на въоръжените сили на Украйна са влезли през границата на руска територия. Проникването на диверсанти е открито днес около 06:00 ч. московско време в района на пограничното селище Митякинская, Ростовска област.

Щабът на ООС (Операция на обединените сили) в коментар за LIGA.net също отрече фейка на руски медии за предполагаемото пресичане на украинско-руската граница от украински "диверсанти".

"Всеки ден подчертаваме, че не провеждаме настъпателни действия. Нито нашата техника, нито военни можеха да се появят физически там - ние не настъпваме. Всичко това са измислени неща, просто фалшификати, произвеждани с неистови темпове, за да дискредитират нашите въоръжени сили и да ескалират ситуацията", се казва в съобщението.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини