Петима загинали и десетки ранени, след като джип се вряза в коледен парад в Уисконсин

Движещ се бързо джип се вряза в коледен парад в град Уокеша в американския щат Уисконсин, убивайки петима души и ранявайки повече от 40 души, включително група младежи, размахващи пискюли, и група "Танцуващи баби", предаде "Ройтерс".

Началникът на полицията в Уокеша Дан Томпсън уточни, че има задържан в ареста и джипът е бил намерен след инцидента в града, който се намира на около 32 км западно от Милуоки.

Не се знае дали инцидентът е свързан с тероризъм, но няма повече опасност и по-ранна заповед за оставане на място в града с около 72 000 души беше отменена, уточни Томпсън.

Полицейският началник допълни, че полицай е стрелял по джипа в опит да спре касапницата.

Друго видео в социалните мрежи показва, че полицията стреля по превозното средство, докато се прегазва уличните бариери. Полицията не смята, че от превозното средство е имало изстрели, добави Томпсън, противно на по-ранни информации.

Властите по-рано потвърдиха, че 11 деца и 12 възрастни са настанени в болница.

Парадът се излъчвал на живо в социалните мрежи, но излъчването е било прекъснато, след като джипът се вряза в коледния парад.

След инцидента полицията посъветва жителите да избягват района, докато служителите на реда работят на мястото на инцидента. 

Жена заяви по телевизията, че автомобилът е блъснал танцов състав от момичета на възраст между 9 и 15 години.

Полицията засега не е разкрила информация за възможен мотив.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини