Кола се вряза в пешеходци край Сеул, шофьорът наръга с нож деветима

Мъж се врязал с колата си в минувачи в южнокорейски град, след което излязъл и наръгал с нож някои от тях, ранявайки 14 души при инцидента близо до столицата Сеул, съобщиха от полицията, предаде Ройтерс.

Необяснимото нападение в Сеонгнам се случи няколко дни след друг рядък подобен инцидент с нож в Южна Корея, при което загина един човек и трима души бяха ранени.

Полицията съобщи, че вчера нападателят е бил арестуван след като очевидно е нападал хора на случаен принцип. Медиите го описват като мъж на около 20 години, който работи като куриер и страда от някои психични проблеми.

Нападението е станало в близост до гара Сеохиеон, район на около 20 км.  от Сеул, където има голям универсален магазин и други магазини.

Според съобщения в медиите мъжът се е блъснал с колата си в група разхождащи се, след това излязъл от колата си и влязъл в търговски център.

Видео, разпространено в социалните медии, показва как преследва купувачи.

Служители на полицията и пожарната съобщиха по телефона днес, че при инцидента са пострадали 14 души – девет намушкани с нож и петима ударени от автомобила. Двама са били в критично състояние.

По-рано информационната агенция Newsis съобщи, че един човек е починал, но полицейският служител отрече това.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини