Съдия за един ден по случай празника на Кърджали

Изображение 1 от 2

    Днес, 21 октомври 2021 г., в Окръжен съд – Кърджали се проведе инициативата  „Председател на съда за един ден“. В ролята на Председател на Окръжен съд – Кърджали влезе Никол Вълчева  – ученичка от 11-ти клас на Средно училище „Отец Паисий“ – гр. Кърджали, която имаше възможността да се запознае отблизо с дейността и функциите на председателя на съда.

    Инициативата е част от Образователна програма  "Съдебната власт - информира н избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури" на Висш съдебен съвет, съвместно с Министерство на образуванието и науката, в която тази година участва и Окръжен съд – Кърджали в партньорство със Средно училище „Отец Паисий“ – Кърджали.

    Инициативата се провежда на 21 октомври - Денят на Кърджали, и има за цел да даде добър пример на учениците от областния град за формиране и повишаване на правната им грамотност и култура, да стимулира интереса им към правото и професионално ориентиране в юридическите науки. Идеята е инициативата да стане ежегодна.

    Мотивирана и с интерес за нови знания, Никол Вълчева зае позицията Председател на Окръжен съд – Кърджали за един ден.

    Инициативата се проведе в кабинета на председателя Веселина Кашикова, която символично предаде длъжността си на младата си приемничка. Никол Вълчева присъства при разпределение на постъпилите в съда дела чрез Електронната система за разпределение на делата и се запозна с работата по доклада на служба „Съдебно деловодство“.

    След приключване на административната работа, Никол Вълчева посети службите в съда, като всички съдебни служители с желание и отзивчивост я запознаха с естественото на работата, която вършат ежедневно.

    На финала на деня, Веселина Кашикова поздрави Никол Вълчева с куража да се включи в инициативата, като изказа увереност, че всичко видяно и научено е представлявало интерес за нея и й пожела един ден да стане административен ръководител на Окръжен съд – Кърджали.

                               Христина Русева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини