Окръжен съд – Кърджали одобри споразумение със силата на присъда за 44-годишен мъж, държал наркотици с цел разпространение

Окръжен съд – Кърджали одобри споразумение,  постигнато между Окръжна прокуратура –Кърджали и 44-годишния Ф.Х.Ф. от Кърджали,  с което той се признава за виновен, че без надлежно разрешително разпространявал и държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение, което е престъпление по чл. 354а, ал. 2, изр. 2, предл. 3, вр. ал. 1, изр. 1, предл. 4 и предл. 5, вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 19.02.2020 г. в град Кърджали на публично място Ф.Х.Ф. разпространил високорисково наркотично вещество –хероин, с нетно тегло 0.56 грама на стойност 50.40 лв.На 05.06.2020 г. в землището на с. Калинка, община Кърджали, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – хероин, с нетно тегло 4.61 грамана стойност 299.65 лв.

Пред съда Ф.Х.Ф. заяви, че е съгласен с условията на споразумението, което е подписал доброволно и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Кърджалийският окръжен съд одобри споразумението, след като прецени, че то не противоречи на закона и морала.

За извършеното престъпление, 44-годишният Ф.Х.Ф. прие да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от  1 година и 1 месец при първоначален „общ“ режим и наказание „глоба“ в размер на 10 хиляди лева.

Ф.Х.Ф. ще изплати и направените от ОД на МВР – Кърджали разноски за експертизи по досъдебното производство в размер на 405.24 лв.

Постигнатото споразумение влиза в сила веднага и има сила на присъда. То не подлежи на обжалване или протестиране пред по-горна съдебна инстанция.

Това съобщиха от Пресслужбата на Окръжен съд-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини