Поредното голямо международно признание за Нил-Су Керимоглу от ДЕЦ "Дино"

Изображение 1 от 4

    Поредно голямо международно признание заслужи Нил-Су Керимоглу от школата по пиано към ДЕЦ „Дино“. Тя участва в Международния Гранд Музикален Конкурс – Москва.

    Конкурсът се проведе от 01 до 05.Х.21 г.в онлайн формат, а негови организатори са АНО Център за култура и изкуства “Гранд“, Москва с партньор Европейската Асоциация на Фолклорните фестивали - ICH партньор на UNESCO.

    Журито на конкурса се формира от специалисти в областта на културата и изкуството - водещи музикални педагози, известни артисти, композитори, музиканти.

    В журито в номинации  Пиано влизат Пабло Миро от Meксико – пианист, изпьлнител в Трио Ruizmiro – и Мери Вагнер от Германия – пианистка, директор на музикална школа.

    С изпълнението на Sonatina 2 F. Major ANN.5 Allegro Assai/Rondo Allegrol. V. Beethoven Нил-Су спечели Бронзова диплома – Лауреат  в номинации Пиано.

    За малката пианистка това е поредната голяма награда, спечелена през тази година, и доказателство за качеството на подготовката в школата по пиано към ДЕЦ „Дино“ с ръководител ас. Светла Дамакова.

    Доц.Дора Щерева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини