Общински съветник прави питане за влакчето в парк „Простор“

Милен Филипов, общински съветник от БСП, отправя питане към кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис относно съдбата на влакчето в парк Простор и плановете, които има общината в тази връзка.

Според Филипов детската железница през годините е създавала много положителни емоции за гражданите и гостите на града ни. В голяма степен влакчето е един от символите на Кърджали и съдбата му е не само любопитна, но и болна тема за много семейства, свикнали да разнообразяват празниците и делниците на децата си, създавайки им такъв тип приключение.

„За съжаление, през последните месеци влакчето не работи и дори не е на мястото си.“, пише в питането си Филипов. „Община Кърджали е доказала, че не пести инвестиции по отношение на нови паркове и зелени площи, поради това искрено се надявам липсата на влакчето да е заради плануван ремонт.“

Да припомним, че детската железница не функционира повече от година и половина. Някои свързват изчезването й с Ковид пандемията и карантината, но въпреки миналогодишните обещания на общинската фирма, че композицията от локомотив и четири вагона ще бъде върната на релсите, до момента те липсват.

Само преди дни трябваше да празнуваме 59 години от датата на пускането на влакчето в експлоатация.

Според Филипов отсъствието на любимите на поколения кърджалийци шарени вагончета е въпрос, поставян от множество млади семейства. Към тях се причислява и неговото, тъй като самият Милен Филипов е баща на две малки момчета.

Това съобщиха от местната централа на БСП в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини