Стартира предоставянето на индивидуални пакети от БЧК в областта

На 20 септември 2021 година БЧК стартира реализацията на Операция тип 2 „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти 2020“, BG05FMOP001-2.004 по Оперативна програма за храни и /или основно материално подпомагане от Фонда за Европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

В списъците предоставени от Управляващия програмата орган- Агенцията за социално подпомагане, са включени общо 9 203 правоимащи лица от Кърджалийска област, като 8019 са от едночленни и двучленни семейства, а 1184 – от тричленни и по-големи семейства. Бенефициентите от двете групи ще получават по един индивидуален хранителен пакет, включващ 15 вида трайни продукти, но с РАЗЛИЧНО съдържание на пакета.Информация за съдържанието на пакетите, периодът на раздаване и работното време са поставени на видно място във Временните пунктове. Чрез служителите и доброволците на БЧК правоимащите лица от област Кърджали ще бъдат подкрепени с близо 130 тона хранителни продукти и индивидуални консултации по пет вида Съпътстващи хранителната програма мерки.

На територията на Кърджалийска област продуктите ще се раздават в осем Временни пунктове на БЧК. На 20.09.2021 година стартират пунктовете в Кърджали, Ардино, Джебел,Чорбаджийско и Кирково. На 21.09.2021 г. започва раздаването във ВПМомчилград, на 23.09.2021 г. – във ВП Крумовград и на 24.09.2021 година – във ВП Черноочене.

Създадена е организация в пунктовете и призоваваме правоимащите лица към стриктно спазване на наложените противоепидемични мерки- носене на лични предпазни средства и физическо отстояние.

Това съобщиха от ОС на БЧК.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини